Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
Thorn Pinot Noir 2018

Thorn Thorn Pinot Noir 2018

Terug naar overzicht

€ 26,50

Wijnmaker Harry Vorselen (voormalig professioneel muzikant van een blaasinstrument) kon na een lipziekte zijn beroep niet meer uitoefenen en gooide het roer in 2001 volledig om. Zijn tante woonde midden in het Witte Stadje, waar zij over een wijnkelder be...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Wijnmaker Harry Vorselen (voormalig professioneel muzikant van een blaasinstrument) kon na een lipziekte zijn beroep niet meer uitoefenen en gooide het roer in 2001 volledig om. Zijn tante woonde midden in het Witte Stadje, waar zij over een wijnkelder beschikte en buiten het dorp stukken akkerbouw bezitte. Harry nam dit alles van haar over en nu woont hij, samen met zijn gezin, in Thorn. Na de overname had hij de intentie en ambitie om er een wijngaard te beginnen.

Wijndomein Thorn ligt in het dorpje Thorn: ook wel ‘het Witte Stadje’ van Limburg genoemd. Bij dit wijndomein wordt er uitsluitend en alleen met klassieke druivenrassen gewerkt, die aangeplant zijn op een oude Maas-arm.

Sinds 2018 behoort deze wijngaard tot de “Beschermde Oorsprongs Benaming” (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei’. Thorn behoort, volgens de KNMI-tabellen, tot de droogste gebieden van de Benelux, en dat is gunstig tijdens de groei.

De Pinot Noir clone waar Harry voor koos was de ‘777’ clone (dezelfde als de grote domeinen in de Bourgogne) Deze soort geeft compacte druiventrossen die lastig zijn om te verbouwen, maar gigantisch veel intensiteit afgeven.

De wijn komt met veel aroma’s van rood fruit en is kruidig met bloemige tonen. Naarmate de wijn verouderd komen er aardse tonen en complexe kruidigheid naar voren.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2018

-Alcohol: 14%

-Druif: Pinot Noir -> type 777 (bourgogne clone)

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Gebrade parelhoen, Kalfs zwezeriken met gebonden jus, kalfsfilet met paddenstoelen en aardappelgratin.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »