Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
Thorn Dornfelder 2018

Thorn Thorn Dornfelder 2018

Terug naar overzicht

€ 15,50

Wijnmaker Harry Vorselen (voormalig professioneel muzikant van een blaasinstrument) kon na een lipziekte zijn beroep niet meer uitoefenen en gooide het roer in 2001 volledig om. Zijn tante woonde midden in het Witte Stadje, waar zij over een wijnkelder be...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Wijnmaker Harry Vorselen (voormalig professioneel muzikant van een blaasinstrument) kon na een lipziekte zijn beroep niet meer uitoefenen en gooide het roer in 2001 volledig om. Zijn tante woonde midden in het Witte Stadje, waar zij over een wijnkelder beschikte en buiten het dorp stukken akkerbouw bezitte. Harry nam dit alles van haar over en nu woont hij, samen met zijn gezin, in Thorn. Na de overname had hij de intentie en ambitie om er een wijngaard te beginnen.

Wijndomein Thorn ligt in het dorpje Thorn: ook wel ‘het Witte Stadje’ van Limburg genoemd. Bij dit wijndomein wordt er uitsluitend en alleen met klassieke druivenrassen gewerkt, die aangeplant zijn op een oude Maas-arm.

Sinds 2018 behoort deze wijngaard tot de “Beschermde Oorsprongs Benaming” (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei’. Thorn behoort, volgens de KNMI-tabellen, tot de droogste gebieden van de Benelux, en dat is gunstig tijdens de groei.

Een van de druiven waar Harry wijn van maakt is de Dornfelder. Van origine is dit een Duits druivenras met een zeer gepigmenteerde schil. Hier komen er zeer intens kleurige wijnen uit voort, waarbij Harry 2/3e op RVS tanks maakt en 1/3e op houten vaten voor ongeveer 6 maanden, waardoor de wijn bomvol rood fruit zit maar ook een zachte houttoon heeft dat de wijn ietwat complexer maakt.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2018

-Alcohol: 12.5%

-Druif: Dornfelder

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Luikse balletjes (boulet a la liégeoise), gebraden kip, varkensstoofpot.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »