Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
Thorn Auxerrois 2020

Thorn Thorn Auxerrois 2020

Terug naar overzicht

€ 13,50

Wijnmaker Harry Vorselen (voormalig professioneel muzikant van een blaasinstrument) kon na een lipziekte zijn beroep niet meer uitoefenen en gooide het roer in 2001 volledig om. Zijn tante woonde midden in het Witte Stadje, waar zij over een wijnkelder be...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Wijnmaker Harry Vorselen (voormalig professioneel muzikant van een blaasinstrument) kon na een lipziekte zijn beroep niet meer uitoefenen en gooide het roer in 2001 volledig om. Zijn tante woonde midden in het Witte Stadje, waar zij over een wijnkelder beschikte en buiten het dorp stukken akkerbouw bezitte. Harry nam dit alles van haar over en nu woont hij, samen met zijn gezin, in Thorn. Na de overname had hij de intentie en ambitie om er een wijngaard te beginnen.

Wijndomein Thorn ligt in het dorpje Thorn: ook wel ‘het Witte Stadje’ van Limburg genoemd. Bij dit wijndomein wordt er uitsluitend en alleen met klassieke druivenrassen gewerkt, die aangeplant zijn op een oude Maas-arm.

Sinds 2018 behoort deze wijngaard tot de “Beschermde Oorsprongs Benaming” (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei’. Thorn behoort, volgens de KNMI-tabellen, tot de droogste gebieden van de Benelux, en dat is gunstig tijdens de groei.

Ook deze wijngaardenier heeft vanaf het begin gelijk de Auxerrois druif aangeplant. Deze stijl wijn is weer heel anders ten opzichte van andere Limburgse wijnen. Dit komt mede doordat de wijngaard niet tegen een berg aan gelegen is, en het een andere bodemsoort is waar de wijnstok op groeit. Klei en zand zijn namelijk de grondleggers voor een wijn die terugkomt met verse appel, witte perzik, ietwat grassige tonen en witte bloemen.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2019

-Alcohol: 12.5%

-Druif: Auxerrois

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Asperges, coquilles met spekvet/kruidensalade en miso-schuim.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »