Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Stokhem Rosé d'une Nuit

Stokhem Stokhem Rosé d'une Nuit

Terug naar overzicht

€ 12,50

In 2012 is het allemaal begonnen met een proefwijngaard in Nederweert zoals veel wijnboeren hun voorgingen: op een perceel dat reeds 'in de familie' was. Binnen deze proefwijngaard werden 200 stokken aangeplant bestaande uit tien verschillende druivensoor...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

In 2012 is het allemaal begonnen met een proefwijngaard in Nederweert zoals veel wijnboeren hun voorgingen: op een perceel dat reeds 'in de familie' was. Binnen deze proefwijngaard werden 200 stokken aangeplant bestaande uit tien verschillende druivensoorten, zo konden ze testen welke druivensoorten het beste pasten bij de bodem van het perceel. 

Na de eerste keren oogsten en een aantal geslaagde 'Vier Zwaluwen' wijn en Port waren ze dol enthousiast en wilden ze graag uitbreiden en een volgende stap zetten met het uitdragen van hun passie voor druiven (verbouwen) en uiteraard: het wijn maken.

Op een fantastisch mooi stukje Zuid-Limburgse grond kregen ze de kans om een bestaande wijngaard over te nemen, met Pinot Noir stokken met de leeftijd van hun beide dochters (14 jaar oud). Die kans lieten ze uiteraard niet liggen en plukken er nu prachtige druiven van en vinificeren deze bij Kasteel Wijnandsrade, voormalige wijnmakerij van Chateau Gilbert.

Deze gebruikt hij voor het maken van drie wijnen: een witte Blanc de Noir, een rode Pinot Noir en deze de Rosé d’une Nuit. Deze wijn wordt zo genoemd omdat hij één volledige nacht op de blauwe schillen heeft kunnen inweken.

Een unieke wijn met een prachtige kleur. Een lichtkleurige roséwijn die toch nog een mondvullende body heeft en toch fruitig fris is.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2018

-Alcohol: 12.5%

-Druif: Pinot Noir

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Salade Niçoise, BBQ, frisse zomerse gerechten zoals een kalfstartaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »