Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Stokhem Rosé d'nuit

Stokhem Stokhem Rosé d'nuit

Terug naar overzicht

€ 12,50

In 2012 is het begonnen met een proefwijngaard in nederweerd, zoals veel wijnboeren hun voorgingen, op een perceel dat reeds 'in de familie' was. Een proefwijngaard van 200 stokken, met 10 verschillende druivensoorten, om uit te testen welke druivensoorte...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

In 2012 is het begonnen met een proefwijngaard in nederweerd, zoals veel wijnboeren hun voorgingen, op een perceel dat reeds 'in de familie' was. Een proefwijngaard van 200 stokken, met 10 verschillende druivensoorten, om uit te testen welke druivensoorten het beste pasten bij de bodem van het perceel. Na de eerste oogsten, en een aantal geslaagde 'Vier Zwaluwen' wijnen en port, begon het te kriebelen en wilden ze graag uitbreiden en een volgende stap maken met hun passie voor druiven verbouwen en wijn maken. De uitbreiding kwam er en wat voor een: op een fantastisch mooi stukje Zuid-Limburg ( Wijnandsrade) kregen ze de kans om een bestaande wijngaard over te nemen, met Pinot Noir stokken met de leeftijd van hun beide dochters ( 14 jaar oud)

Deze gebruikt hij voor het maken van drie wijnen: een witte blanc de noir, een rode pinot noir en deze de Rosé d’une Nuit. Deze wijn word zo genoemd omdat hij één volledige nacht op de blauwe schillen heeft kunnen inweken. Een unieke wijn als je het mij vraagt. Een lichtkleurige roséwijn die toch nog een mondvullende body heeft en toch fruitig fris is.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2018

-Alcohol: 12.5%

-Druif: Pinot Noir

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Salade Niçoise, BBQ, frisse zomerse gerechten zoals een kalfstartaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »