Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
St. Martinus Pareltjes van Annaline

St. Martinus St. Martinus Pareltjes van Annaline

Terug naar overzicht

€ 25,00

St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 199...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 1995 neemt zoonlief Stan Beurskens het bedrijf over en maakt er een professioneel wijnbedrijf van.

Stan wordt ook wel “de vliegende wijnmaker” genoemd omdat hij als wijnadviseur startende wijnmakers helpt met het opstarten van hun wijngaard. Stan is opgeleid tot oenoloog. Dit houdt in dat hij afgestudeerd is aan de hoogst genoten opleiding binnen de wijnkunde.

Het wijnbedrijf is vooral gefocust op het verbouwen van ‘hybride-druivenrassen’. Dit zijn druiven die speciaal gekruist worden om resistenter te zijn tegen ziektes en schimmels.

St. Martinus heeft voor wijnrestaurant Mes Amis veel betekend als gastdomein voor de tweede editie van Wijnrestaurant op het Land in 2020.

Een mooi verhaal: Pareltjes van Annaline. Een rosé mousserende wijn gemaakt door Stan en Annaline Doelen van wijnrestaurant Mes Amis. Deze bubbel is dan ook speciaal gemaakt voor het wijnrestaurant en wordt hier doorgaands dagelijks geschonken als aperitief.

De wijn is gemaakt van drie blauwe druiven: de Cabernet Cortis, Cabernet Cantor en Pinotin. De wijn heeft een mooie roze kleur en een fruitige complexiteit. De wijn is gemaakt volgens de “Méthode Traditionelle”: een tweede vergisting op fles nadat de wijn 24 maanden “sur latte” gerijpt heeft.

Een zeer frisse mousserende wijn die mooi rood fruit en bloesem aroma’s vertoond. Een topwijn om elke gelegenheid goed mee te starten.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2016

-Alcohol: 12.5%

-Druif: Cabernet Cortis, Cabernet Cantor, Pinotin

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Fantastische borrelwijn om de avond mee te beginnen en voor het begeleiden van een tapas-plank.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »