Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
St. Martinus Olivier

St. Martinus St. Martinus Olivier

Terug naar overzicht

€ 22,50

St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 199...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 1995 neemt zoonlief Stan Beurskens het bedrijf over en maakt er een professioneel wijnbedrijf van.

Stan wordt ook wel “de vliegende wijnmaker” genoemd omdat hij als wijnadviseur startende wijnmakers helpt met het opstarten van hun wijngaard. Stan is opgeleid tot oenoloog. Dit houdt in dat hij afgestudeerd is aan de hoogst genoten opleiding binnen de wijnkunde.

Het wijnbedrijf is vooral gefocust op het verbouwen van ‘hybride-druivenrassen’. Dit zijn druiven die speciaal gekruist worden om resistenter te zijn tegen ziektes en schimmels.

St. Martinus heeft voor wijnrestaurant Mes Amis veel betekend als gastdomein voor de tweede editie van Wijnrestaurant op het Land in 2020.

Deze Cuvée is gemaakt van de Monarch en Pinot Noir druiven. De wijn geurt heerlijk naar zwarte bes en framboos. Doordat de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten heeft gelagerd, heeft deze kracht en structuur meegekregen.

De smaak is zacht en sappig met licht kruidige tonen. Deze wijn is gemaakt door Stan Beurskens voor zijn zoontje Olivier.

 

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2019

-Alcohol: 13%

-Druif: Pinot Noir, Monarch & Baron

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Gebraden Parelhoen met gebakken witloof en geroosterde aardappelen, varkenshammetje , quornwrap .

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »