Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Overst Vonkeltje Vriendschap

Overst Overst Vonkeltje Vriendschap

Terug naar overzicht

€ 25,00

Wijndomein Overst werd in 2001 opgestart door Harry Meijers die de wijngaarden aanplantte met klassieke druivenrassen zoals de Müller Thurgau, Auxerrois, Pinot Gris, Dornfelder, Regent, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. De wijngaard valt binnen een besche...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Wijndomein Overst werd in 2001 opgestart door Harry Meijers die de wijngaarden aanplantte met klassieke druivenrassen zoals de Müller Thurgau, Auxerrois, Pinot Gris, Dornfelder, Regent, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. De wijngaard valt binnen een beschermd natuurgebied. Daarom is er bij de opstart van het wijndomein eerst de natuur en de wandelpaden in ere hersteld aan de hand van een kaart, afkomstig uit de 18e eeuw.

Na het overlijden van Harry neemt zijn schoonzoon Ruud Verstegen het wijndomein over en hij maakt tot op de dag van vandaag mooie verfrissende Limburgse wijnen op de Ubachsberg.

 

Een witte mousserende wijn gemaakt van de "nobele edeldruif": Riesling. Deze wijn is gemaakt door Ruud Verstegen van wijngaard Overst in samenwerking met Annaline Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis. Deze bubbel is dan ook speciaal gemaakt voor het wijnrestaurant en wordt hier doorgaans dagelijks geschonken als aperitief.

De mousserende wijn is zeer verfijnd en finessevol door het gebruik van de Riesling (van origine een Duits druivenras) en het maken van de wijn volgens de "Méthode Traditionelle". Deze methode is met een tweede vergisting op fles, nadat de wijn voor achttien maanden "sur latte" gerijpt heeft.

Het is een zeer frisse, elegante mousserende wijn die veel tonen van groene appel, wit onrijp steenfruit en witte bloemetjes bevat.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2017

-Alcohol: 12%

-Druif: Riesling

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: borrelplank, tapas, mezze

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »