Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Hoeve Nekum Cuvée

Hoeve Nekum Hoeve Nekum Cuvée

Terug naar overzicht

€ 11,76

In 1988 is Math Bollen begonnen met het aanplanten van wijnstokken op de Louwberg naast de percelen van de Apostelhoeve en rondom zijn eigen domein. De wijnen worden allemaal op roestvrijstalen tanks opgevoed en gaan daarna de fles op, behalve de Pinot No...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

In 1988 is Math Bollen begonnen met het aanplanten van wijnstokken op de Louwberg naast de percelen van de Apostelhoeve en rondom zijn eigen domein. De wijnen worden allemaal op roestvrijstalen tanks opgevoed en gaan daarna de fles op, behalve de Pinot Noir; die wordt achteraf nog afgewerkt met houtsnippers. Door de kalkachtige mergelgrond hebben de wijnen neiging tot natuurlijke (lichte) pareling.

Hoeve Nekum heeft voor Mes Amis veel betekend als gastdomein voor de eerste editie van Wijnrestaurant op het Land in 2019.

De Cuvée is een blend van drie verschillende druiven: de Riesling, Gewürztraminer en Solaris. Deze blend geeft een volle en rijke wijn, die toch nog een verfrissend karakter heeft.

De meest waargenomen en herkenbare tonen zijn bloemig, zoals acacia en kamille. Honing en rozijntjes passeren in deze wijn ook de revue.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2019

-Alcohol: 13%

-Druif: Riesling, Gewürztraminer & Solaris

-Volume: 75cl

Wijn/spijs: paling in het groen, bbq , aardappelsalade, Limburgse kaas/vleesplank

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »