Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
Deelgaarderberg Solaris 2019

Deelgaarderberg Deelgaarderberg Solaris 2019

Terug naar overzicht

€ 12,95

In 2003 ontstond bij Jos en Nicole het idee om een wijngaard te beginnen en wel in Maasbracht. In 2005 zijn de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht. Hier werden de Solaris, een wit druivenras en een blauw druivenras, de Acolon aangeplan...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

In 2003 ontstond bij Jos en Nicole het idee om een wijngaard te beginnen en wel in Maasbracht. In 2005 zijn de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht. Hier werden de Solaris, een wit druivenras en een blauw druivenras, de Acolon aangeplant. In 2006 konden ze de eerste oogst realiseren.

In 2007 kregen Jos en Nicole te maken met een tegenslag. De toenmalige gemeente van Maasbracht hadden het wijnperceel nodig voor de uitbreiding van woningbouw. Nicole en Jos waren genoodzaakt op zoek te gaan naar een ander geschikt perceel. Dit werd uiteindelijk gevonden in Maria-Hoop. In het najaar van 2007 zijn dan ook de wijnstokken verplant van Maasbracht naar Maria-Hoop. De gemeente bevindt zich in het smalste/kleinste stukje Nederland tussen België en Duitsland.

Tegenwoordig verbouwen ze in Maria-Hoop ook de Dornfelder, Auxerrois en Pinot Blanc druiven.

Deze wijn is gemaakt van de Solaris druif. Solaris is een druivensoort die gebruikt kan worden om zowel zoete en droge wijnen te maken en heeft daarom een best hoge zuurbalans. Solaris druiven zijn relatief vroeg rijp en worden daarom vaak als een van de eerste druiven geplukt. Dit wilt zeggen dat deze wijnen vaak fris uitvallen.

Deze wijn is een droge variant van de Solaris wijn en is zeer bloemig en aangenaam verfrissend wat hem breed inzetbaar maakt bij verschillende zachte gerechten.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2019

-Alcohol: 14.5%

-Druif: Solaris

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: zachte gerechten zoals Ceviché, tomaat garnaal, toast met rillettes, zacht smakende kazen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »