Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
De Deelgaarderberg Dornfelder Rosé

Deelgaarderberg De Deelgaarderberg Dornfelder Rosé

Terug naar overzicht

€ 12,95

In 2003 ontstond bij Jos en Nicole het idee om een wijngaard te beginnen en wel in Maasbracht. In 2005 zijn de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht. Hier werden de Solaris, een wit druivenras en een blauw druivenras, de Acolon aangeplan...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

In 2003 ontstond bij Jos en Nicole het idee om een wijngaard te beginnen en wel in Maasbracht. In 2005 zijn de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht. Hier werden de Solaris, een wit druivenras en een blauw druivenras, de Acolon aangeplant. In 2006 konden ze de eerste oogst realiseren.

In 2007 kregen Jos en Nicole te maken met een tegenslag. De toenmalige gemeente van Maasbracht hadden het wijnperceel nodig voor de uitbreiding van woningbouw. Nicole en Jos waren genoodzaakt op zoek te gaan naar een ander geschikt perceel. Dit werd uiteindelijk gevonden in Maria-Hoop. In het najaar van 2007 zijn dan ook de wijnstokken verplant van Maasbracht naar Maria-Hoop. De gemeente bevindt zich in het smalste/kleinste stukje Nederland tussen België en Duitsland.

Tegenwoordig verbouwen ze in Maria-Hoop ook de Dornfelder, Auxerrois en Pinot Blanc druiven.

Dornfelder is een druif die u wellicht kent vanuit Duitsland. Deze druif groeit hier zeer mooi in Limburg en wijnen gemaakt van deze wijn kunnen zowel licht als stevig in body zijn naar mate de wijnmaker dit wenst. Er kunnen ook mooie rosé wijnen van gemaakt worden zoals deze van de Deelgaarderberg.

Deze rosé is best donker gekleurd omdat de schil van de Dornfelder druif zeer veel pigment bevat. Hoe langer de schillen contact hebben met het druivensap, des te donkerder de wijn zal kleuren.

Deze rosé fris en fruitig, mooi om gezellig op een mooie zomerdag weg te drinken of om bij wat lichtere gerechten te serveren.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2018

-Alcohol: 11.5%

-Druif: Dornfelder

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: lekkere borrelwijn, toast hummus, gerechten met groene bonen, roodbaars met linzen en kruidensalade.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »