Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
Cuvelier BizOet

Cuvelier Cuvelier BizOet

Terug naar overzicht

€ 29,95

Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon, parel van het Limburgse Haspengouw en hart van de bloesemstreek. Yves en Patrick, twee broers, runnen samen het domein. Ze werden grootgebracht tussen

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon, parel van het Limburgse Haspengouw en hart van de bloesemstreek. Yves en Patrick, twee broers, runnen samen het domein. Ze werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn. Yves is fruithandelaar en maakt de wijn, Patrick is fruitteler en dus baas in de wijngaarden.

Deze wijn is best uniek voor het Limburgse landschap, en nee het is niet omdat deze wijn zoet is want er maken wel meer wijnmakers zoete wijn hier in Limburg. Het bijzondere aan deze wijn is dat hij gemaakt is met cryo-extractie, dit wil zeggen dat Patrick de druiven langer gaat laten hangen aan de wijnstokken en ze gaat laten indrogen om zo een hoger suiker gehalte te behalen. Dan geeft hij de fakkel door aan zijn broer Yves die de druiven in een vriescel gaat leggen, het water in de druiven gaat laten bevriezen en zo de zoetige most uit de druiven kan persen. Die is een techniek die in Canada al jaren gebruikt wordt maar voor het eerst hier in Limburg.

Wijnspecificaties

-oogstjaar: 2018

-Druif: Pinot Noir

-Alcohol: 10.5%

-Volume: 37.5cl

-Wijn/spijs:  tarte tatin , wafels met stroop en gerechten met broodpudding.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »