Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
St. Martinus Cuvée Cabernet 2015

St. Martinus St. Martinus Cuvée Cabernet 2015

Terug naar overzicht

€ 45,00 € 39,50

St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 199...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 1995 neemt zoonlief Stan Beurskens het bedrijf over en maakt er een professioneel wijnbedrijf van.

Stan wordt ook wel “de vliegende wijnmaker” genoemd omdat hij als wijnadviseur startende wijnmakers helpt met het opstarten van hun wijngaard. Stan is opgeleid tot oenoloog. Dit houdt in dat hij afgestudeerd is aan de hoogst genoten opleiding binnen de wijnkunde.

Het wijnbedrijf is vooral gefocust op het verbouwen van ‘hybride-druivenrassen’. Dit zijn druiven die speciaal gekruist worden om resistenter te zijn tegen ziektes en schimmels.

St. Martinus heeft voor wijnrestaurant Mes Amis veel betekend als gastdomein voor de tweede editie van Wijnrestaurant op het Land in 2020.

 

Voor deze wijn worden uitsluitend en alleen de állerbeste kwaliteit druiven gebruikt.

Deze wijn wordt gemaakt van drie Cabernet rassen: de Cabernet Cortis, Cabernet Cantor en Cabernet Franc. Deze druiven geven een volle complexe smaak met mooi zwart fruit en rijpe tannine.

De Cuvée Cabernet is voor minimaal 18 maanden gelagerd op 100% nieuw Franse eikenhouten vaten.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2015

-Alcohol: 14%

-Druif: Cabernet Cortis, Cabernet Cantor, Cabernet Franc

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: Gebraden Fazant, Hazenrug, met mosterd gelakte beenham .

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »