Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Bon Baron Pinot Noir Tresor

Bon Barron Bon Baron Pinot Noir Tresor

Terug naar overzicht

€ 29,95

Chateau Bon Baron is te vinden in het Belgische Wallonië en specifieker in Lustin ( een gehucht bij Dinant). Jeanette van Den Steen is oorspronkelijk uit Noord-Brabant en zocht een vakantiehuisje in België, bij het net gekochte huis had zij ook een stuk g...

Lees de volledige productomschrijving

View this product in our store?Show store locations

  • Niet op voorraad

Productomschrijving

Chateau Bon Baron is te vinden in het Belgische Wallonië en specifieker in Lustin (een gehucht bij Dinant). Jeanette van Den Steen is oorspronkelijk uit Noord-Brabant en zocht een vakantiehuisje in België, bij het net gekochte huis had zij ook een stuk grond waar zij een hand vol druivenstokken op had geplant om wat wijn voor haar zelf te maken. Haar buurvrouw had een fles van die wijn meegenomen naar een lokaal restaurant en de sommelier en de kok vonden dit een top product waarna zij beiden het domein bezochten, al de wijnen proefde en ze allen op de kaart zette. Dit was de start voor Chateau Bon Baron. Met 17 hectare en 14 verschillende druivensoorten zijn zij een van de pioniers van de Belgische wijnbouw. Deze Pinot noir is er een om U tegen te zeggen, zeer geraffineerd en bom vol rood fruit, de wijn is al wat geëvolueerd en heeft een houtrijping gehad van twee jaar wat de wijn een bepaalde zijde zachte textuur geeft. De wijn is nu al prachtig maar zal nog jaren kunnen rijpen en evolueren wat hem alleen maar mooier maakt.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2015

-Alcohol: 13%

-Druif: Pinot Noir

-Volume: 75cl

-Rijping: 24 maand op Nieuwe Franse eik

-Wijn/spijs: rosbief met krielaardappelen en kruidenboter, ossenstaart-ravioli met knolselder en gebonden jus, hertenfilet met morielje-saus en aardappelgratin.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »