Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Bon Baron Acolon

Bon Barron Bon Baron Acolon

Terug naar overzicht

€ 26,45

Chateau Bon Baron is te vinden in het Belgische Wallonië en specifieker in Lustin ( een gehucht bij Dinant). Jeanette van Den Steen is oorspronkelijk uit Noord-Brabant en zocht een vakantiehuisje in België, bij het net gekochte huis had zij ook een stuk g...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Chateau Bon Baron is te vinden in het Belgische Wallonië en specifieker in Lustin ( een gehucht bij Dinant). Jeanette van Den Steen is oorspronkelijk uit Noord-Brabant en zocht een vakantiehuisje in België, bij het net gekochte huis had zij ook een stuk grond waar zij een hand vol druivenstokken op had geplant om wat wijn voor haar zelf te maken. Haar buurvrouw had een fles van die wijn meegenomen naar een lokaal restaurant en de sommelier en de kok vonden dit een top product waarna zij beiden het domein bezochten, al de wijnen proefde en ze allen op de kaart zette. Dit was de start voor Chateau Bon Baron. Met 17 hectare en 14 verschillende druivensoorten zijn zij een van de pioniers van de Belgische wijnbouw. Een nieuwe rode wijn met een grote edelheid.
Acolon is met haar dieprode kleur, een volle kruidige, harmonische maar enigszins tanineuze wijn. In zijn jeugd is dit dus een wijn waar stevig eten bij aanbevolen wordt, naarmate hij wat kan rusten wordt het een iets zachtere en geïntegreerde wijn.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2016

-Alcohol: 12.5%

-Druif: Acolon

-Rijping: 12 maand op nieuwe Franse eik

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: wildragout, Entrecote met béarnaise en frietjes, lamsbout

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »