Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Nederlands Limburg & Belgisch Limburg
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Apostelhoeve Pinot Gris

Apostelhoeve Apostelhoeve Pinot Gris

Terug naar overzicht

€ 17,95

De Apostelhoeve is het oudste (commerciële) wijndomein van Nederland en is gelegen op de Louwberg binnen het Jekerdal in Maastricht. Het wijndomein is in 1970 opgestart door de eerste generatie wijnmaker: Hugo Hulst. Hugo werkt tot op de dag van vandaag n...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

De Apostelhoeve is het oudste (commerciële) wijndomein van Nederland en is gelegen op de Louwberg binnen het Jekerdal in Maastricht. Het wijndomein is in 1970 opgestart door de eerste generatie wijnmaker: Hugo Hulst. Hugo werkt tot op de dag van vandaag nog altijd mee in het bedrijf samen met Mathieu Hulst (tweede generatie) en Robin en Gilbert Hulst (derde generatie).

Bij de opstart van het bedrijf werden er alleen maar witte wijnen gemaakt en hier heeft de familie Hulst altijd de focus op gehouden. Buiten het assortiment aan stille witte wijnen, maken ze ook twee mousserende wijnen en een edelzoete Late Harvest wijn.

Hugo Hulst, de oprichter van het wijndomein, werd in het begin bijgestaan door bevriende wijnboeren uit de Elzas, vandaar ook de keuze voor de klassieke witte druivenrassen.

De Pinot Gris van de Apostelhoeve heeft een zeer strakke en pure geur en smaak, dit omdat de pinot gris druif een best moeilijke druif is om te verbouwen. Het is een druif die in compacte trossen groeit, wat er voor zorgt dat de druiven meer kans hebben op grijze rot en meeldauw. Om dit te voorkomen, worden de druiven soms wat vroeger geplukt wat voor iets strakkere wijnen zorgt. Deze Pinot Gris heeft door de mergelgrond een typische mineraliteit en zeer veel fruitigheid.

Wijnspecificaties

-Oogstjaar: 2020

-Alcohol: 13%

-Druif: Pinot Gris

-Volume: 75cl

-Wijn/spijs: hoppescheuten met mousselinesaus, tonijn met avocado en sinaasappel-dressing, gegratineerde mosselen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »