Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Wij bezorgen door Nederland, België en Duitsland al vanaf 1 fles!
Wij proberen de bestelling binnen 2 werkdagen te verzenden.
Afhalen kan ook bij onze winkel op de Wycker Brugstraat 56 in Maastricht.
Aldeneyck Pinot Gris Noble 2013

Aldeneyck Aldeneyck Pinot Gris Noble 2013

Terug naar overzicht

€ 48,00

Wijndomein Aldeneyck ligt in het dorpje Aldeneik naast de stad Maaseik. Karel en Tine besloten in 1999 om het stuur om te gooien en van fruitteelt naar wijnbouw te gaan. In 2002 werden de eerste wijnstokken geplant. Hier ging het om pinot blanc, die daarn...

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

View this product in our store?Show store locations

  • Op voorraad

Productomschrijving

Wijndomein Aldeneyck ligt in het dorpje Aldeneik naast de stad Maaseik. Karel en Tine besloten in 1999 om het stuur om te gooien en van fruitteelt naar wijnbouw te gaan. In 2002 werden de eerste wijnstokken geplant. Hier ging het om pinot blanc, die daarna vergezeld werd door pinot gris en pinot noir.

Door zijn Opleiding tot ‘Winzer’ (wijnbouwer) is Karel in staat om wijnen tot in de perfectie te maken.

Dit is een wijn die enkel gemaakt wordt als alle factoren goed zijn. Voor deze wijn is een proces genaamd edele rot, oftewel Botrytis.

Hier hebben we een wijn die enkel gemaakt wordt als al de elementen op zijn plaats vallen. Voor deze wijn hebben we een proces nodig genaamd edele rot ofwel Botrytis, de Botrytis cinerea is een schimmel die de druiven aantast waardoor de schil poreus wordt en vocht kan verdampen. Terwijl het vocht verdampt krijgen we een hogere suikerconcentratie die deze wijn zoet maakt. Dit is een wijn die vol fruit en bloemige tonen zit omdat hij met het aromatische ras Pinot Gris gemaakt is. de wijn is nu al fantastisch maar kan nog makkelijk vijftien jaar verder rijpen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »